OptiClean reinigingsmachine

De OptiClean reinigingsmachine is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van hoge lineatuur rasterwalsen. Mede door de speciale rubberwals constructie kunnen rasterwalsen tot 1.000 L/cm probleemloos gereinigd worden.

Hoe werkt de OptiClean

De OptiClean machine werkt door het reinigingsmiddel te verwarmen tussen 2 roterende rubber walsen. Hierdoor ontstaat als het ware een kanaal met verwarmde vloeistof die constant in contact blijft met de vervuiling op de rasterwals. De OptiClean geeft daarom een optimaal reinigingsresultaat in tegenstelling tot machines waarbij de vervuilde rasterwals op wielen draait, waardoor het reinigingsmiddel direct van de wals af valt.

Waarvoor is de OptiClean geschikt

De Opticlean is erg flexibel qua lengte en diameter. De OptiClean kan rasterwalsen in alle gewenste formaten, lengtes en diameters reinigen. Het is zelfs mogelijk om rasterwalsen van verschillende lengtes en diameters tegelijk in de machine te reinigen.

Daarnaast kunnen zelfs de grootste sleeves door één operator worden afgesloten door middel van het nieuwe “sleeve closing device”. De adapters blazen zichzelf op door gebruik van perslucht.

Rasterwalsen reinigen met de OptiClean

Het reinigen van de rasterwalsen met de OptiClean machine duurt ongeveer 20 minuten. De rasterwals draait tussen 2 roterende rubber walsen waarin het verwarmde reinigingsmiddel ligt. Gedurende het hele reinigingsproces blijft de rasterwals in contact met de reinigingsvloeistof en de rubber walsen. Door de optimale hardheid (shore) van de rubber walsen wordt het verwarmde reinigingsmiddel in de cellen van de rasterwals gemasseerd. Hierdoor wordt een optimale reiniging verkregen.

Kenmerken en voordelen

  • Geeft het beste resultaat in vergelijking met andere vloeistof reinigingsmachines
  • Een snelle reinigingsmethode
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Geschikt voor rasterwalsen en/of rastersleeves
  • Maakt gebruik van eigen ontwikkelde Bioclean producten zodat er altijd een geschikt reinigingsmiddel beschikbaar is voor iedere vervuiling
  • Beschikbaar in verschillende formaten tot 6 meter lijflengte
  • Reinigt de hoogste lineaturen zonder probleem en zonder schade aan de rasterwals

Sigarenmaker 2
5521 DJ Eersel